İZMİR / KARŞIYAKA - Türkbirliği İlkokulu

Haz

eTwinning ‘Digital Tourist’ projemize katılan öğrencilerimize okul müdürümüz Mehmet Ayten tarafından katılım sertifikaları verildi.

Nis

OCAK AYINDA ORTAKLARIMIZLA BİRLİKTE BAŞLADIĞIMIZ ETWİNNİNNG "DİGİTAL TOURİST" YOLCULUĞUMUZA ETKİNLİKLERİMİZLE DEVAM EDİYORUZ.

METAVERSE NEDİR?

Metaverse, yeni bir internet türünü tanımlamak için kullanılan bir kelimedir.  İnsanların oyun oynamak, alışveriş yapmak, sosyalleşmek ve hatta çalışmak için çevrimiçi olabileceği bir yer olarak adlandırılabilir.  Metaverse, istediğinizi yapabileceğiniz sanal bir dünya gibidir.

Metaverse'de neler yapabilirsiniz?

Metaverse'te, kendinizin dijital versiyonu olan bir avatar oluşturabilirsiniz.  Metaverse'nin farklı bölümlerini keşfetmek ve yeni insanlarla tanışmak için avatarınızı kullanabilirsiniz.  Ayrıca diğer kişilerle oyun oynayabilir, sanal ürünler satın alabilir ve etkinliklere katılabilirsiniz.

Metaverse ile ilgili harika şeylerden biri, gerçek hayatta yapamayacağınız şeyleri yapabilmenizdir.  Örneğin uçabilir, ışınlanabilir ve hatta suda yürüyebilirsiniz!

Metaverse neden önemlidir?

Metaverse önemlidir çünkü internet hakkındaki düşüncelerimizi değiştirir.  Geçmişte, internet çoğunlukla bilgi okumak ve bilgi paylaşmak için bir yerdi.  Ancak Metaverse ile internet, sanal dünyayı  daha sürükleyici bir şekilde deneyimleyebileceğiniz bir yer haline geliyor.

Metaverse, dünyanın her yerinden insanları bir araya getirme potansiyeline sahip olduğu için de önemlidir.  Metaverse'de insanlar, farklı dilleri konuşan veya farklı geçmişlere sahip başkalarıyla etkileşime girebilir.  Bu, anlayış ve empati geliştirmeye yardımcı olabilir.

Metaverse'in zorlukları nelerdir?

Metaverse'in zorluklarından biri, hala nispeten yeni bir kavram olması ve kendi Metaverse sürümlerini oluşturmak için çalışan birçok farklı şirket ve platformun olmasıdır.  Bu, insanların gezinmesini ve aradıkları deneyimleri bulmalarını zorlaştırabilir.

Metaverse'nin bir başka zorluğu da bağımlılık yapabilmesidir.  Metaverse çok sürükleyici olduğundan, insanlar bu sanal dünyayı keşfederek ve sosyalleşerek saatler geçirebilirler.  Bu, insanların gerçek dünyada daha az zaman geçirmelerine ve okul çalışmaları, egzersiz ve aile ve arkadaşlarla zaman geçirme gibi diğer önemli etkinlikleri ihmal etmelerine yol açabilir.

Sonuç olarak, Metaverse, internetle etkileşim şeklimizi değiştirme potansiyeline sahip, heyecan verici yeni bir kavramdır.  Üstesinden gelinmesi gereken bazı zorluklar olsa da, projemizin de amacıyla örtüşen  Metaverse olarak adlandırılan bu yeni ortam insanları bir araya getirme, keşfetme ve sosyalleşme için yeni fırsatlar yaratma potansiyeline sahiptir, ancak sanal gerçekliği keşfederken dikkatli olmalıyız.Bizlerde bu ortamı deneyimlerken  projemizin Şubat etkinliklerinde öğrendiğimiz  internet güvenliği kurallarını hatırlamayı  ve uygulamayı ihmal etmedik.